logo zending

Van de zendingscommissie

December is de maand van de ranglijsten, (jaar)overzichten etc. In januari verschijnt ook een lijst, de ranglijst christenvervolging. Open Doors onderzoekt al meer dan 30 jaar jaarlijks waar vervolging van christenen plaatsvindt en op wat voor manier dit gebeurt.

Het meest schrikbarende feit? De vervolging van christenen is schrikbarend toegenomen en het geweld tegen christenen is explosief gegroeid.

De ranglijst christenvervolging laat zien in welke 50 landen christenen het zwaarst worden vervolgd om hun geloof. In deze landen lijden 317 miljoen christenen onder ‘zeer zware’ tot ‘extreme vervolging’. Daarnaast worden in 28 andere landen nog eens 48 miljoen christenen ‘zwaar vervolgd’. Wereldwijd kan 1 op de 7 christenen zijn geloof niet in vrijheid beleven.

Kerken liggen onder vuur vanuit overheden, bevolking en terreur. Grote aantallen christenen zijn verjaagd uit hun huis en op de vlucht. De haat tegen christenen is helaas groot.

De ‘top 5’ bestaat uit Noord-Korea, Somalië, Libië, Eritrea en Jemen.

Open Doors steunt vervolgde christenen wereldwijd, door Bijbels en christelijke boeken te verspreiden, trainingen aan te bieden en praktische hulp te geven.

Open Doors zet zich ervoor in dat vervolgde christenen ervaren dat ze onderdeel uitmaken van een wereldwijde familie in Christus. Jij bent daarin een belangrijke schakel! Sta naast je vervolgde broers en zussen. Dat kan op verschillende manieren. Door te bidden. Door te geven. En door te doen. Open Doors organiseert o.a. de Muskathlon en reizen naar landen om daar vervolgde christenen te ontmoeten.

Open Doors heeft een bezoekerscentrum in Ermelo. Hier kan je rondlopen in het kantoor van ‘Gods Smokkelaar’ Anne van der Bijl, de grondlegger van Open Doors. Je kan jezelf een paar minuten ‘opsluiten in een gevangeniscel’ om van een medegelovige te horen hoe het is om vast te zitten vanwege je geloof. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in de huid kruipen van een bijbelsmokkelaar tijdens een spannende tocht in het smokkelbos.

Op zaterdag 23 maart organiseert Open Doors een vrouwenevent met als thema ‘Geboren voor vandaag’ . Onder andere zal ‘Esther’ haar persoonlijke getuigenis delen tijdens dit evenement. Ze is geboren in de vlakte van Nineveh en groeide op in Iraaks Koerdistan. Het was haar droom om apotheker te worden, maar toen ze Jezus leerde kennen stond haar leven volledig op de kop. Ze heeft een bediening onder vervolgde jongeren, vrouwen en gezinnen met een islamitische achtergrond.

Laat je inspireren door vrouwen uit de vervolgde kerk, aanmoedigen door lessen uit het Bijbelboek Esther en word opgebouwd in geloof!

Het vrouwenevent vindt plaats op zaterdag 23 maart van 13.00-17.00 uur in Het Kruispunt, Amersfoort. De ticketprijs is € 3,50 (incl. consumptie).

Lijkt het je mooi om naar dit event te gaan? Laat het me weten, dan gaan we met elkaar!

Namens de zendingscommissie,

Madeleen Roelofse-Pater