Next Level

Gods stem verstaan

Op woensdag 15 november 2023 is er weer een Next Level avond, deze keer in het Dorpshuis. We willen samen nadenken over het thema ‘Gods stem verstaan’. In de praktische godsdienst is gebed, persoonlijk gebed maar ook samen bidden, een  belangrijk onderwerp.

Spreken en luisteren naar elkaar is belangrijk in elke relatie. Bidden is communiceren met God. Communiceren kan op vele manieren. God is niet beperkt tot een enkele manier. Bidden is praten met God, zowel vragen en smeken als loven en prijzen maar ook luisteren naar God. Als je tegen iemand praat, ben jij alleen aan het woord. Maar als je met iemand praat, dan is af en toe ook die ander aan het woord en luister jij. In praktijk betekent dit dat het goed is om tijdens het bidden soms stiltes te laten vallen.

De Bijbel moedigt ons telkens aan om te bidden. Onze God is een sprekende, levende God.

En hoe spreekt God? Vaak door de Bijbel, een tekst die in je opkomt of door bijvoorbeeld een preek die je raakt. God spreekt door je gedachten als een innerlijke stem, Hij spreekt door dromen en visioenen, door een lied, een beeld, de natuur, door gebeurtenissen, door je geweten of door de mensen om je heen.

Woensdag 15 november willen we daar met elkaar over in gesprek gaan en groeien in vrijmoedigheid als het gaat om samen of voor elkaar te bidden. Iedereen van harte welkom!

Dorpshuis, 15 november 2023
Aanvang: 20:00 uur
(inloop vanaf 19:45 uur).

 Next Level team
Jan-Willem, Johan, Williene, Patrick, Jeanet, Suzanne en Ben