GemeenteGroeiGroepen

Om te groeien in het geloof is het belangrijk dat je in gesprek kunt gaan met anderen. Om het geloofsgesprek binnen de gemeente te stimuleren zijn de zogeheten GemeenteGroeiGroepen (GGG) opgezet. GemeenteGroeiGroepen zijn gesprekskringen waarin groei in geloof, gemeenschap en gastvrijheid centraal staan. Het is een vorm van gemeenteopbouw.  

In de Dorpskerk zijn jarenlang groepen actief geweest. Op dit moment hebben een aantal groepen besloten om te stoppen. Zij mochten een verdieping in hun geloof ervaren en voelde zich betrokken bij de gemeente.  Ook nu zijn er gemeenteleden die graag weer willen aansluiten in een groep. Daarom is er nu de gelegenheid om aan te sluiten!   

Het thema van het seizoen 2022/2023 is: Leef je geloof!

Wist je dat Jezus broers had? En dat zijn oudste broer Jakobus heet? En wist je dat deze Jakobus een brief heeft geschreven die in het Nieuwe Testament terechtgekomen is? De brief is niet zo bekend, maar wel erg inspirerend. En vooral praktisch. Je vindt daarin geen dogmatische verhandelingen, maar allerlei concrete adviezen hoe je Jezus kunt navolgen. De brief wordt wel het ‘spreukenboek van het Nieuwe Testament’ genoemd, met als centrale oproep: Leef je geloof! 

De brief van Jakobus staat centraal in dit gespreksboekje voor Gemeente Groei Groepen en is uiterst geschikt om geloofsgesprekken op gang te brengen. Jakobus prikkelt. Hij deinst er niet voor terug om rijken de mantel uit te vegen en kwaadsprekers aan te sporen hun tong te temmen. Tegelijkertijd roept hij op tot gebed. Je kunt alleen je geloof ‘leven’ als je verbonden bent met de Bron. Verbonden dus met broeder Jezus! 

Wil jij dit jaar meedoen met de GemeenteGroeiGroep? Leuk! 

Geef je op via de onderstaand e-mailadres. Ook kan je daar je vragen en/of opmerkingen kwijt. Er wordt zeker contact met je opgenomen.  

Contactpersoon

Williene ten Hove