Actuele mededelingen Diaconie

Paas- en passiemiddag ouderen

De 40-dagen tijd is begonnen, ook de eerste voorbereidingen voor de Paas- en passiemiddag voor de ouderen zijn begonnen. Voor u is het misschien handig om de data alvast in uw agenda te zetten:

–     dinsdag 19 maart in de Dorpskerk

–     donderdag 21 maart in de Ontmoetingskerk

Bent u ouder dan, of wordt u dit jaar, 67 jaar, dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging voor de Paas- en passiemiddag.

Hulp geboden door verschillende organisaties en de diaconie

Heb je geldzorgen of ben je daar bang voor? Kan je moeilijk rondkomen? Er zijn verschillende organisaties en regelingen die je kunnen helpen bij:

het inzicht krijgen in je geldzaken

• het zelf leren bijhouden van inkomsten en uitgaven
  • ondersteuning bij een laag inkomen
  • het aanpakken van schulden
  • het aanvragen van vergoedingen en toeslagen

Op de website van de diaconie https://hervormdkatwijkrijn.nl/diaconie/ vindt u meer informatie, onder andere is er een folder van de gemeente Katwijk te bekijken. Waar moet u zijn om welke hulp te ontvangen.

De diaconie ondersteunt daarnaast ook graag broeders en zusters, die in de thuissituatie hulp nodig hebben en daarvoor niet terecht kunnen bij professionele hulpverleningsinstanties, dan wel familie, buren of vrienden.

Dus heeft u zelf financiële hulp nodig, of kent u iemand die hulp nodig heeft? Misschien kan de diaconie dan iets voor u, hem of haar betekenen. Schroom niet om voor meer informatie te mailen naar diaconie@hervormdkatwijkrijn.nl. Het is vanzelfsprekend dat uw vraag vertrouwelijk wordt behandeld.

Inloophuis ‘Welkom’

Samen bij elkaar komen met koffie of thee, een gesprekje voeren, krantje lezen of even “ontspannend” sjoelen, wie wil dat niet, heerlijk toch!

Even je huis uit en onder de mensen komen, fijn dat je dan welkom bent bij het Inloophuis in de Ontmoetingskerk. Iedereen is van harte welkom. U mag dus ook gerust uw buurvrouw of buurman meevragen.

Iedereen mag vrijblijvend binnen lopen. U bent vanaf 10:00 uur van harte welkom in de hal van de Ontmoetingskerk.

Wilt u meer informatie over het Inloophuis, dan kunt u terecht bij Wijnie Schuitemaker: wijnie.schuitemaker@gmail.com.

Zet mij stil

Heer, ik weet het wel