Toerustingsavond 9 november

Door beide voorgangers, voor beide wijken


Gezamenlijke toerustingsavond over Israël
 

Met als jaarthema ‘toewijding’ hebben we als predikanten het idee uitgewerkt om een aantal toerustings-avonden te organiseren voor de beide wijkgemeenten. ‘Leren’ is een belangrijk aspect binnen de gemeente, op zondag, maar ook doordeweeks. Het voordeel van een doordeweekse avond is dat dan ook de onderlinge ontmoeting een plek kan hebben.

We hadden bedacht om de eerste avond te houden over de eer aan God binnen de gemeente door middel van muziek, veel talent is er daarin gelukkig ook binnen onze gemeente. De tweede avond stond Israël als onderwerp op het programma. Nu er door terreuraanslagen van Hamas een oorlog is uitgebroken in Israël, leek het ons passend dit onderwerp eerder aan bod te laten komen. U en jij worden daarom van harte uitgenodigd om op D.V. donderdagavond 9 november vanaf 20.00 uur de toerustingsavond over Israël bij te wonen, in de Dorpskerk. Deze avond is, zeg ik nog maar een keer nadrukkelijk, voor beide wijken bedoeld. Het belang van het onderwerp is groot genoeg, we hopen daarom ook op een hoge opkomst. 

De informatie die via de media tot ons komt blijkt geregeld niet te kloppen. De onvoorwaardelijke verbondenheid met Israël staat onder druk, zelfs binnen onze eigen landelijke kerk. In het al ingewikkelde conflict bereiken eenzijdige signalen ons. Een groep als de Messiasbelijdende Joden wordt sterk onderbelicht. Daarom beginnen we de avond met een presentatie van de stichting Messiasbelijdende Joden. Ook is er ruimte voor de gids van de gemeentereis naar Israël, Daphne. Zo mogelijk zal zij via een videoverbinding iets vertellen over de situatie daar, vanaf het begin van de oorlog tot nu toe. Ook is er uiteraard alle gelegenheid voor het stellen van vragen en gesprek.

 Het belooft een boeiende, leerzame avond te worden.

Iedereen is van harte welkom op 9 november, graag tot dan!