Nieuwsbericht HOE Katwijk


Voedselactie winterhulp Chr. Stichting HOE

Dit jaar vragen we opnieuw uw aandacht voor de jaarlijkse voedselactie voor onze Roemeense broeders en zusters maar ook voor de Oekraïense vluchtelingen die door onze vrienden in Roemenie worden opgevangen. 

Door de oorlog in Oekraïne is het ook voor veel mensen in ons land een moeilijke tijd met de hoge gasprijzen en hogere voedselprijzen. In Roemenië is het voedsel, maar vooral hout nog weer veel duurder geworden en voor een grote groep arme Roemenen bijna niet meer betaalbaar. 

Daarom wil onze stichting u vragen ook dit jaar een financiële bijdrage te geven om voor de armste gezinnen in Roemenië met Kerstmis wat extra voedsel en hout te kunnen kopen. Om in de donkerste dagen van het jaar een lichtpuntje te brengen in hun vaak erbarmelijke en uitzichtloze omstandigheden. 

Met uw bijdrage zal in Roemenië voedsel en hout worden gekocht. Dat bespaart een transport en wordt de plaatselijk economie gesteund. Onze Roemeense contacten zorgen voor de verdeling van het voedsel en hout. Zij weten welk gezin wat nodig heeft en zorgen voor ‘pakketten op maat’. 

Onze Roemeense broeders en zusters zullen u heel dankbaar zijn. Reken maar, dat als een voedselpakket en wat extra hout bij een arm gezin afgegeven wordt, ook een stuk blijdschap en hoop wordt gebracht omdat ze ervaren dat er mensen zijn die naar ze omzien. En achter die mensen mogen ze dan Gods ontferming en liefde zien, want Hij maakt de harten van mensen bewogen voor de naaste. 

Mogen we ook dit jaar weer op uw hulp rekenen?

Wij zijn dankbaar voor elk bedrag wat u kunt missen.
U kunt uw bijdrage storten op:
bankrekening nr. NL.90.RABO.0331.7079.77 of
girorekening nr. NL.31.INGB.0006.1941.73 ten name van
Chr. Stichting HOEKatwijk onder vermelding van ‘winteractie’.