Nieuw boek ds. Zegert de Graaf

De hemel op straat

Drie jaar geleden kwam ds. Zegert de Graaf met de vraag of er in de uitgaven van ons kerkblad plaats was voor een column van zijn hand. Korte artikelen, waarin hij, rondkijkend in de alledaagse wereld om ons heen, onze aandacht wilde vestigen op tekenen van Gods Koninkrijk.

Daarmee was ‘Hebt u even?’ als vaste rubriek op de laatste pagina van het kerkblad geboren. De eerste aflevering verscheen op 29 mei 2020 en inmiddels staat de teller op 70. Ook in dit kerkblad vindt u weer zijn bijdrage.

 De column wordt door veel kerkbladlezers erg gewaardeerd, getuige reacties als ‘ik bewaar ze’ en ‘hier moet je wat mee doen’, en dat stimuleerde ds. De Graaf om een selectie van de columns voor een breder publiek beschikbaar te maken. Heel binnenkort verschijnt bij Ark Media in Amsterdam het boek ‘De hemel op straat’, met daarin op 144 pagina’s 52 van de inmiddels gepubliceerde ‘Hebt u even?’ columns, voor iedere week van het jaar één dus.

 Als ds. De Graaf een kerkdienst afsluit doet hij dit altijd met de woorden ‘En hiermee is de dienst begonnen’. Buiten de kerk, daar moet het gebeuren – op straat, thuis, op het werk en langs de lijn. Daar moet duidelijk worden of we de preek begrepen hebben.

 Dit boek is bedoeld om de lezer mee te nemen, de kerk uit. In korte verhalen en overdenkingen schetst ds. De Graaf wat hij ‘op straat’ ziet gebeuren. Tegenover lelijke en nare dingen zijn dat ook vaak verrassend mooie en goede dingen – tekenen van Gods koninkrijk. Dit boek houdt ons ook een spiegel voor; we komen onszelf tegen, met de moeite die we soms hebben om ‘die Ene’ te volgen: de vreemdeling van Nazareth. De rode draad in dit boek is: Laat je verrassen. De hemel is dichterbij dan je denkt.

‘De hemel op straat’ is verkrijgbaar via de bekende boekhandels of direct bij de uitgever, als paperback of als e-book. Van harte aanbevolen!

 Dick van Beelen